Rafturi ieftine si de calitate

Rafturile de arhiva sunt intotdeauna necesare in firmele mari, acolo unde de exemplu, de cele mai multe ori trebuiesc pastrate documente foarte multe pe o perioada lunga de ani. Desigur cand vorbim despre rafturi arhiva avem in vedere si un material rezistenta insa si usor, un material prin are sa se asigure si siguranta, insa si un mediu favorabil pentru pastrarea documentelor. Un astfel de material poate sa fie chiar plasticul, iar daca nu stiati acest material sintetic are cateva proprietati de care ne putem ajuta mai ales atunci cand avem nevoie de lucruri ieftine si de calitate in casa.

De exemplu obiectele din plastic permit executarea de gauri si adancituri in orice sectiune, precum si presarea de filete, insa ele pot fi si metalizate (numai ABS-ul natur), metalizarea fiind o acoperire galvanica si poate fi efectuata in diferite variante de culori, in varianta mata sau lucioasa. In plus la materialele plastice se pot efectua injectii de doua sau trei mase plastice de diferite culori, in vederea obtinerii de diverse efecte estetice sau avand ca scop obtinerea de piese cu rezistenta la uzura mai mare. Se pot utiliza in situatii in care se doreste reducerea frecarii, ele comportandu-se bine chiar si in absenta lubrifiantului. Astfel exista situatii in care se executa piese ce urmeaza a efectua miscari de rotatii sau de translatii (roti dintate, lagare etc.), fie ca elemente cinematice de interior fie ca elemente de antrenare, de comanda (manete, butoane, volane, pedale). Piesele rezultate se pot obtine intr-o mare varietate de culori, ce pot fi: obisnuite si metalizate.

Aceste culori fie ca se realizeaza conform mostrarului de culori transmis de catre fabricantul de masa plastica, fie ca este creat un mostrar nou de catre designer impreuna cu tehnologul de masa plastica. Asadar, piesele realizate din materiale plastice prezinta avantaje oricat de mult am zice ca nu sunt bune.

No comments:

Post a Comment