Inainte dureri, acum placere

O simpla comparatie cu casele americanilor arata ca romanii traiesc in apartamente micute, care de multe ori ii limiteaza. De fapt, chiar si masinile de peste ocean sunt mai mari; se pare ca peste tot americanii au nevoie de mai mult spatiu! Astfel, romanii trebuie sa fie mai inventivi cu spatiul pe care il au la dispozitie. Imi amintesc de mama, pentru care sfarsitul unul anotimp reprezenta un stress total si dureri de cap, avand in vedere ca avea o familie numeroasa si doar trei camere.

Incepea sa sorteze hainele, sa le aseze pe categorii, dar pe la jumatatea muncii isi dadea seama ca au ramas prea multe haine si prea putin loc. Insa, in ziua de azi povestea este diferita si are un final fericit. De cand au aparut pe piata, acesti saci vidat au simplificat munca. Din fericire, cand iarna ia sfarsit, mama nu trebuie sa se mai ingrijoreze din pricina spatiului. Unii saci vidat sunt conceputi pentru a depozita hainele, dar totodata, pentru pilote, perne sau lenjerii de pat, care in mod normal ocupa foarte mult loc. Din cele auzite, dar si din experienta proprie, am aflat ca anumiti saci vidat sunt confectionati din nylon si polietena. Materialul de polietena care constituie acesti saci vidat se obtine prin polimerizare. Ca proprietati fizice, materialul este inodor, de culoare alba semitransparenta, producandu-se anual in jur de 80 milioane de tone. Facand parte din categoria de mase plastice, polietena are proprietati termoizolante si electroizolante.

Sacii de vidat sunt practic niste pungi de plastic, dar cu o rezistenta mare la caldura si microrganisme nedorite. Datorita polietenei, anumiti saci rezista la temperaturi de pana la 115 grade Celsius. Preturile sunt rezonabile, insa depinde de magazin si firma de productie. Cu siguranta, mama este foarte multumitoare pentru aceasta inventie!

No comments:

Post a Comment