Balustradele din inox – stil si calitate

Departe de a fi doar un simplu mijloc de a face legatura intre parter si etajele unei locuinte, scara interioara este si un element foarte important in designul casei. Ea face conexiunea nu numai practic cat si estetic intre etajele casei, si ar trebui sa fie realizata in perfect acord cu designul unei locuinte, atat ca stil cat si ca materiale folosite pentru realizarea sa. Una dintre principalele tendinte in designul scarilor de interior este aceea care se foloseste de inox, lemn si sticla.

Balustrada in mod deosebit este un aspect important, care confera stil si eleganta unei scari, insa dincolo de acest aspect estetic este si un important factor de siguranta mai ales intr-o casa in care exista copii. In vreme ce pentru treptele unei scari lemnul este cea mai populara varianta, pentru care opteaza proprietarii de case din Romania, urmata de varianta cu piatra, pentru balustrade foarte multi prefera inoxul. Asadar, avem fie varianta unei scari realizate complet din lemn, atat treptele cat si balustrada, fie varianta unei scari cu treptele din lemn, balustrada din geam si mana curenta din inox, trepte din lemn si balustrade inox sau trepte din marmura, travertin sau gresie si balustrade din inox. Oricare dintre aceste variante poate fi adaptate la tipuri diferite de scara, in functie de spatiul de care dispune o locuinta dar si de preferintele proprietarilor. Balustradele din inox se potrivesc atat pentru scari cu treapta de odihna, pentru scari in L, pentru scari drepte, cat si pentru scari intoarse, in locuinte unde spatiul nu este foarte mare.

Balustradele din inox sunt ideale de asemenea pentru scari de exterior, fie pentru intrarea in casa, fie pentru scari care comunica intre etaje pe exteriorul casei, dar sunt o solutie foarte frecvent intalnita pentru balcoane. Inoxul este printre favoritele constructorilor si proprietarilor de case datorita rezistentei sale la intemperii si longevitatii sale ca material.

No comments:

Post a Comment