Barfirea. Femeile sunt cele mai mari si mai aprige barfitoare, insa si barbatii se fac vinovati de acest comportament ciudat. Potrivit unui studiu, se pare ca barbatii barfesc cu pana la 32% mai mult decat femeile. Desi barfa ne poate face rau si se poate intoarce asupra noastra ca un bumerang, nu prea ne putem abtine sa nu barfim bine pe vecinul sau pe colega de serviciu care se culca cu seful, care sef e insurat si are si amanta, care, ca sa vezi, e chiar sefa de la Personal. Acest comportament se datoreaza dorintei noastre de a fi mai aproape din punct de vedere social de cei de langa noi si simtim nevoia sa spunem ce mai stim pentru a nu cadea in dizgratie.
Barfa elimina barierele sociale, ne da incredere mai mare in noi, pentru ca a barfi inseamna ca ai incredere in cel de langa tine si-l consideri deja prieten cu care poti impartasi lucruri intime. La randul sau, cealalta persoana corupta la o barfulita mica incepe sa dezvaluie si ea „din casa”, astfel ca relatia e ca si realizata. Apare si sentimentul de superioritate, umorul e la el acasa si ne scapa de situatiile plictisitoare-la tara mai ales, cand tata Veta nu are ce face prin curte si gainile au tot ce le trebuie, iese repede pe prispa si ia o samanta de floare buna si incepe sa barfeasca cu vecinele tot satul… Curios, a barfi despre succesul cuiva nu prea are acelasi efect placut. Legaturile formate pe bazele barfei despre lucruri negative sunt mai puternice decat cele facute pe baza barfelor pozitive. Barfa nu e chiar asa de rea, ea ajutandu-ne sa ne dezvoltam la nivel cerebral.
Limbajul s-ar fi nascut prima data din dorinta noastra de a barfi, de a spune ce credem despre societate si membrii ei-barfa ne invata cum sa vorbim despre cei care nu sunt prezenti si indirect ii invata pe altii cum sa relationeze cu grupul. 60% dintre conversatiile dintre adulti sunt despre cei care nu sunt prezenti. Desi nu trebuie sa fii paranoic si sa crezi ca esti barfit permanent cand nu esti prezent, lucrurile chiar se intampla exact asa.
No comments:
Post a Comment