Mistere medicale pe care trebuie sa le vezi pentru a le crede

Femeia care si-a recapatat vederea - Auckland, Noua Zeelanda. Dupa ce orbise la 11 ani, Lisa Reid nu mai spera la nimic bun pentru restul vietii sale. Apoi, la 24 de ani, s-a lovit la cap si in dimineata urmatoare ceva ciudat s-a intamplat: a putut vedea din nou, perfect! Orbirea din copilarie se produsese din cauza unei tumori care apasa pe zona din creier raspunzatoare de vedere. Cu timpul, fetita a invatat sa nu se dea batuta si s-a deplasat cu ajutorul catelusului sau, special antrenat pentru a ajuta oamenii ramasi fara vedere. Indirect, catelul a ajutat-o pe femeie sa-si recapete vederea.

Intr-o noapte din 2000, Lisa a ingenuncheat pe parchet pentru a-si saruta catelusul. S-a lovit cu capul de o masuta de cafea solida cand incerca sa-l sarute pe paros. Pe moment, Lisa a ramas cu o durere de cap si un cucui, dar in dimineata urmatoare, totul era nou, culorile, obiectele: putea vedea. La 14 ani de la eveniment, Lisa vede la fel de bine si duce o viata normala. Baietelul care nu putea sa-si deschida gura. Ottawa, Canada. Imposibilitatea deschiderii gurii este comuna la catelusi, in primele luni de viata. Dar se intampla si la bebelusi… Micutul Wyatt nu putea sa deschida gurita sa planga inca de la nasterea sa, in 2013. Trei luni din viata sa chinuita le-a petrecut in spital, cu doctorii pe langa el incercand sa il ajute cumva. Fara sa poata face ceva, medicii l-au trimis acasa, baietelul ramanand cu gurita si falcile inclestate. In urmatoarele luni, Wyatt era sa moara de sase ori cand nu a mai putut respira normal. Saliva era sa il sufoce, pentru ca nu o putea inghiti normal, asa cum fac toti bebelusii.

Unii medici au sugerat injectarea Botox-ului in falci pentru a le relaxa si a permite copilului sa respire si sa inghita mai bine. In iunie 2014, Wyatt si-a mancat cina de ziua printr-un tub care ajungea direct in stomac. Recent, parintii si-au dat seama ca baietelul nici nu clipeste in acelasi timp. Speranta moare ultima, totusi…

No comments:

Post a Comment