Cum poate fi tinuta in frau dermatita atopica? Sfaturi, solutii, idei

Dermatita atopica este o afectiune a pielii, o boala de piele cronica, pruritica, inflamatorie, de ordin genetic. Dermatita atopica este, din pacate, o boala incurabila, dar, din fericire, cu ingrijire adecvata si prin preventie, aceasta este o boala tratabila. In cele ce urmeaza va punem la dispozitie informatii utile legate de modalitatile in care dermatita atopica poate fi tinuta in frau. Pe langa produsele cosmetice dedicate in totalitate acestei afectiuni si care contribuie la o ameliorare progresiva a simptomelor dermatitei atopice, exista si alte metode, testate si cu rezultate sigure.

Pe langa utilizarea de creme pentru piele atopica, urmati sfaturile de mai jos:

  • Optati pentru dusuri in locul bailor; 
  • Folositi produse de curatare usoare si delicate, care nu contin sapun si parfum; Purtati, cat mai des, haine din bumbac; evitati hainele din lana sau din fibre sintetice; Mentineti o temperatura scazuta in camera; 
  • Evitati frigul pe cat posibil; in sezonul rece folositi mai multa crema de protectie decat in sezonul cald. 

Cremele pe baza de pantenol si cele care contin corticoizi (cunoscuti sub numele de dermocorticoizi) sunt cele recomandate in tratamentul dermatitei atopice.

Eczema atopica sau dermatita atopica este a doua cea mai intalnita cauza pentru care oamenii vin la dermatolog si afecteaza 50 de milioane de europeni si 20% dintre copii.

No comments:

Post a Comment