Funeralii ciudate si fascinante ale unor personalitati celebre

Baronul Rosu. Cel mai cunoscut pilot de avioane de lupta, Manfred von Richthofen, a fost membru al Fortelor Imperiale Aeriene Germane in timpul Primului Razboi Mondial. In 1918, in nordul Frantei, cand urmarea un avion canadian suspect, a fost impuscat in inima si plamani. El a aterizat totusi si a murit cateva clipe mai tarziu. Asa un pilot bun si respectat a fost Baronul Rosu ca Aliatii l-au ingropat cu onoruri militare in Berlin, intr-un cimitir care a sfarsit in partea sovietica a Germaniei in timpul Razboiului Rece.

Mormantul a fost umplut de gloantele celor care incercau sa evadeze-n vest. Familia a luat corpul pilotului de acolo si l-a mutat intr-un loc mai linistit, unde familia sa-l poata vizita tot timpul. Andrew Jackson. Andrew Jackson a fost al saptelea presedinte al SUA, un veteran de razboi cu un temperament „incins”. A facut fata mai multor incercate de asasinat esuate si a luat la gloante in plin cat pentru toti presedintii. Nu l-au ucis gloantele, ci tuberculoza si edemul. Incepuse sa tuseasca cu sange inainte de a muri, din cauza unui glont care se fixase in piept, neputand fi extras. A murit pana la urma in 1845, pe 8 iunie, luand cu el glontul buclucas. La inmormantare, a fost „evocat” de o sursa, ei bine, un pic mai… altfel. Un papagal cam rautacios de-al casei s-a napustit in timpul inmormantarii si a inceput sa injure in gura mare asa de tare incat i-a facut sa se simta incomod pe cei prezenti sa-l conduca pe ultimul drum pe Andrew. Asa ca papagalul i-a venit de hac la cat de rautacios a fost cat a trait. Alexandru cel Mare. Conducator al Imperiului Macedonean, Alexandru cel Mare nu a fost infrant niciodata in lupte si teritoriile sale s-au extins vazand cu ochii. Daca nu ar fi murit la 32 de ani alta ar fi fost istoria si implicatiile lui in ea. Alexandru cel Mare a murit in Babilon si la cererea sa ramasitele pamantesti ar fi trebuit sa fie aruncate in raul Eufrat-nu s-a intamplat asta si a fost conservat cel mai probabil in miere timp de doi ani, pana i s-a facut un sarcofag complex pentru a fi transportat unde-si dorise. Procesiunea de inmormantare a fost condusa de unul dintre generalii sai, care a dus corpul sefului sau in Egipt. De-a lungul anilor, corpul sau a fost mutat de trei ori in morminte diferite si nu se stie nici pana acum locul exact al locului sau de veci. Hunter S. Thompson. A fost un jurnalist si un autor american, inventator al asa numitului „gonzo jurnalism”, dar si un alcoolic notoriu, drogat si un purtator de arma. Cea mai cunoscuta opera a sa este „Fear and Loathing In Las Vegas”, o poveste despre o escapada „destrabalata” prin Sin City, devenita scenariu pentru un film in care Johnny Depp il interpreteaza pe Thompson. Pentru a-si intra mai bine-n rol, Depp a petrecut mult timp la resedinta lui Thompson in ideea de a invata comportamentul sau si stilul de a vorbi-cei doi au devenit rapid foarte buni prieteni.

In 2005, cand Thompson s-a sinucis, Depp i-a organizat o inmormantare fastuoasa. I-a ridicat si un turn de 46 de metri cu niste simboluri deasupra care aminteau de faimosul personaj. Jack Nicholson, John Kerry, Bill Murray, George McGovern sau Sean Penn au luat si ei parte la funeralii. In timp ce cantecele sale favorite-Spirit in the Sky si Mr. Tambourine Man rasunau in vazduh, cenusa lui a fost aruncata spre cer…

No comments:

Post a Comment