Avantajele de a apela la inchirieri masini noi fata de inchirierea unei masini vechi

Serviciile de inchirieri masini noi sunt la prima vedere mai scumpe decat inchirierea unei masini vechi, mai uzate, dar in acest articol vei descoperi ca economisesti mai mult atunci cand inchiriezi o masina noua. Exista 4 mari aspecte care te intereseaza atunci cand vrei sa te decizi daca este mai bine sa inchiriezi o masina noua sau una veche: reducerile, flexibilitatea, siguranta si consumul de carburant.

Reducerile oferite de companiile care se ocupa cu inchirieri masini noi sunt de multe ori consistente si te ajuta daca vrei sa inchiriezi automobilul pe o perioada mai lunga de timp. Acest timp de firme sunt mai numeroase, ceea ce inseamna ca exista un grad mai mare de comperitie pe piata de inchirieri masini noi decat pe piata care se ocupa cu masinile vechi. Aceasta competitie ii face pe antreprenori sa ofere discounturi si sa personalizeze ofertele pentru a se diferentia fata de concurenta.

O firma care inchiriaza masini vechi este mai greu de gasit in anumite locuri, de exemplu, in jurul unui aeroport, si nu are competitori, fiind de cele mai multe ori liderul in zona in care activeaza, ceea ce ii poate face sa-si mentina tarifele, ajungand ca o masina veche sa coste mai mult decat una noua.
Flexibilitatea este de asemenea afectata de numarul relativ mic de companii care se ocupa cu inchirierea masinilor uzate: nu vei putea alege dintr-o flota mare de vehicule, ci dintre cateva modele alese de companie pentru durabilitatea lor. Taxele de drum pot fi mai mari in unele zone din cauza nivelului mare de poluare al masinilor mai vechi.

Siguranta este poate cel mai important avantaj oferit de catre firmele de inchirieri masini noi. Orice masina se “obisnuieste” cu modul de sofat al proprietarului, asa cum un stilou se toceste in mana scriitorului si nu mai poate fi folosit de un alt scriitor. Schimbarea unui numar mare de soferi intr-un tip scurt accelereaza uzura masinii. In timp ce companiile de inchirieri masini noi isi schimba complet floata annual, companiile care inchiriaza masini vechi se multumesc sa le mentina functionale. Nu se pune problema de siguranta ori de sisteme adiacente, precum GPS ori ABS. Uneori, aceste sisteme montate din fabrica pe masinile noi, fac diferenta intre viata si moartea celor din masina in cazul unui accident.
Starea proasta a masinii afecteaza in mod negativ si consumul de carburant, care creste pe masura ce masina se invecheste. In plus, serviciile de inchirieri masini noi detin numeroase versiuni mai economice ale unui anumit model de masina.

Alegerea unei masini vechi nu este potrivita atunci cand esti in vacanta ori atunci cand mergi la un drum lung. In aceste situatii este indicat sa apelezi la serviciile unei agentii de inchirieri masini noi. Daca ai insa de facut un drum scurt si nu te intereseaza prea mult confortul (de exemplu daca ai ceva de carat) poti alege sa inchiriezi o masina uzata, dar nu uita ca aceasta vine “la pachet” cu numeroase dezavantaje.

No comments:

Post a Comment