Termopane de cea mai buna calitate

Geamurile la o cladire sunt extrem de importante, indiferent ca vorbim despre geamuri de la cladirile industriale sau despre cele de la cladirile private, construite special pentru confortul si siguranta omului. Ele trebuie sa izoleze bine, sa fie de calitate superioara in mai toate cazurile si sa nu se strice in mai putin de 15 – 20 de ani.

Dar bine, in functei de gradul de uzura, geamurile se pot strica la partea de accesorii sau la feronerie, din fericire insa exista multe firme de reparatii termopane PVC si preturile sunt destul de accesibile. Dar pentru a asigura o calitate superioara geamului si o viata cat mai lunga trebuie sa avem in vedere si cateva aspecte. Chiar daca gradul de uzura este unul mare si geamurile se pot strica la balamale, la sistemul de rabatare sau la inchidere chiar, este bine sa ne asiguram ca avem la indemana cele mai eficiente metode de reparatii si o firma de profesionisti. Dar cand achimbam geamurile in casa trebuie sa avem in vedere ca indiferent daca geamul este termopan sau tripan, acesta trebuie sa contina argon. Care este importanta lui? Argonul este un element chimic care se afla pe pozitia 18 in tabelul periodic al elementelor si este vazut ca si un gaz nobil.

Denumirea sa provine din limba greaca si inseamna mai exact "inactiv". Folosirea lui in constructia geamurilor ajuta foarte mult deoarece reduce valoarea coeficientului de transfer termic in cazul ferestrelor. In sudul Europei este suficient doar aerul ca si mediu gazos dintre sticle dar in Europa centrala si de nord, argonul ajuta la minimizarea pierderilor de caldura mai ales in sezonul de iarna. Desigur asta se intampla din cauza climei specifice in fiecare zona. La noi este foarte important sa avem in vedere o izolatie buna, deoarece avem cele patru anotimpuri destul de capricioase in prezent.

1 comment: