Conform datelor INSSE, doar anul trecut, in Romania, a divortat unul din cinci cupluri, numarul fiind chiar mai mare in orasele mari, iar din totalul numarului de divorturi, 44,2% sunt cupluri cu copii minori. Pentru ca un copil sa treaca mai usor peste un divort, parintii trebuie sa ia in calcul anumite aspecte care il vor sustine emotional pe cel mic, implicat si el in procesul de divort. Copilul nu trebuie implicat in discutiile parintilor aflati in divort, nu trebuie sa i se prezinte situatia divortului asa cum este ea (ca unui adult). Copilul nu are de ce sa fi implicat in relatia de sot-sotie a parintilor lui, ci doar in aceea de mama-tata. Exista cazuri cand unul dintre parinti sau chiar ambii incearca sa se razbune folosind copilul sau incerca sa il puna intr-o lumina proasta pe mama (de catre tata) si pe tata (de catre mama).
Nici tatal copilului, nici mama nu trebuie sa-i prezinte copilului alta imagine a parintelui lui, determinandu-l sa-l urasca sau sa nu-si mai doreasca sa-i fie in preajma. Studiile au aratat ca divortul traumatic sau brutal il poate afecta pe copil pana la maturitate. Iar unul dintre cei mai importanti factori care afecteaza reactia copilului la divort nu este nici timpul petrecut cu mama sau cu tata, nici varsta copilului, ci calitatea relatiei parintilor lui in timpul si dupa perioada de separare.
Avocat divort – avocat Alina Letia
Daca va situati in prag de divort, ajutorul unui avocat va este absolut necesar. Avocat Alina Letia va sta la dispozitie cu urmatoarele servicii: Conceperea cererii de divort si asistarea/reprezentarea clientului in procedura de divort in fata notarului, a ofiterului de stare civila sau a instantei de judecata; Reprezentarea clientului in relatia cu fostul sot in vederea pastrarii numelui dobandit in timpul casatoriei, stabilirii custodiei copiilor minori, incetarea regimului matrimonial, acordarea unei prestatii compensatorii, a despagubirilor pentru prejudiciul suferit ca urmare a desfacerii casatoriei.
No comments:
Post a Comment