Pernele

Credeti sau nu, pernele au fost inventate pentru a opri insectele sa ajunga in nas, urechi si gura in timpul somnului. Prima perna a fost folosita in urma cu 9.000 de ani in zona Irakului de azi. Pe atunci, ea era facuta din piatra. Egiptenii antici utilizau si ei perne pentru ca doreau sa-si protejeze capul, cea mai importanta parte din corpul uman.

In China Antica, se utilizau perne tari intrucat se credea ca pernele moi distrug balansul energetic al corpului si nu alunga demonii. In Africa, pernele erau folosite pentru a putea comunica mai bine cu spiritele si a deschide granitele intre lumea celor vii si lumea celor morti. Geishele japoneze aveau perne micute, tari, pentru a nu li se strica coafurile delicate in timpul somnului. In Europa, pernele erau vazute ca un semn al slabiciunii, asa ca barbatii nu prea se dadeau in vant dupa ele. De fapt, chiar au fost interzise, singurele care aveau voie sa le foloseasca erau femeile gravide.

Cel care a impus o astfel de regula a fost Regele Henry VIII. In timpul Revolutiei Industriale, pernele au devenit mai moi si folosite de mai toata lumea, industria textila trecand la producerea in masa imediat ce s-a vazut ca lumea se da „in vant” dupa ele.

No comments:

Post a Comment