Calatorie planificata prin agentie turism sau calatorie individuala?

Cand ne pregatim sa plecam in concediu, avem la dispozitie doua variante: fie ne procuram biletele de avion si negociem direct cu hotelierii pretul cazarii, fie mergem la o agentie turism si cumparam pachete turistice personalizate. In primul caz, va trebui sa se caute pe Internet cele mai bune preturi pentru bilete de avion, sa se negocieze cazarea, sa se stabileasca trasee turistice, sa se intocmeasca asigurarea medicala si sa se puna la punct rezervarile la muzee, de exemplu.

E foarte buna aceasta alegere pentru cei care vor sa schimbe din mers planul pentru petrecerea timpului liber, nu exista program fix, nu depinzi niciodata de ghizi, insa trebuie sa fii atent ce doresc si cei cu care mergi in concediu. Foarte bine pentru grupul care pleaca la drum si pentru cel care este cu ideile este si planificarea si cautarea pe harta, vorbitul cu hotelierii, asta sudandu-i si mai mult. Se pot obtine preturi mici, dar doar daca aveti rabdare, la fel si oferte interesante ca traseu si mod de organizare. Dezavantajele sunt si ele de luat in seama daca nu apelati la agentie turism si porniti la drum singuri, in sensul ca se pot pierde banii pe cazare sau avion daca hotelul nu prea se tine de rezervarile online sau zborul e anulat, se pierde mult timp cu planificarea.

In plus, intervine si nesiguranta, pentru ca pot fi diferente ce tin de cultura si care pot afecta transportul si comunicarea cu hotelierii. De cealalta parte, daca alegeti sa mergeti pe mana agentie turism cu experienta, atunci nu trebuie sa faceti mai nimic din cele enumerate mai sus, intermedierea si rezolvarea problemelor cade in sarcina agentiei, se pot recupera banii sau se pot reprograma anumite zboruri si cazarea, pretul final fiind mai mic si asta pentru ca sunt deja incheiate contracte intre furnizorii de servicii si agentia de turism. Detaliile despre destinatie se obtin direct de la agentii de turism si sunt detaliate, multi dintre ei mergand chiar in acele locuri.

Comisioanele sunt intr-adevar destul de mari, insa daca va place sa va savurati cafeluta si sa stati picior peste picior in fotoliu, atunci cu siguranta nu veti refuza o asemenea oferta de a nu face nimic si a lasa pe altii sa va planifice concediu.

No comments:

Post a Comment