De ce sa te plimbi cu bicicleta zilnic

In zilele grabite de azi si mohorate adesea, putini dintre noi mai avem timp si de propria persoana. Desigur daca ai o familie formata din cel putin doi copii si un sot mai lenes sau care e toata ziua plecat de acasa ca sa faca bani, nu poti sa te mai gandesti si la tine si la faptul ca ai nevoie de miscare, de energie, de aer liber si de putin timp cu tine. Nu mai ai timp sa investesti in propria persoana si in nici un caz sa iti faci exercitile pentru tonifiere sau pentru a te intretine supla si in forma.

Bicicleta este insa un lucru, care transformata in activitate te poate ajuta foarte mult, atat fizic cat si psihic. Este o investitie de valoare, si oricat de mult sau de putin ai da pe ea, ea isi va scoate banii in cel mai scurt timp si vei observa asta. Bicicleta este foarte utilza si atunci cand ai putin timp si cand vrei sa te relaxezi si cand vrei sa te distrezi. Iata de ce trebuie sa te plimbi cu bicicleta zilnic si ce poti sa faci cu ea:
 
  • mergi la piata - economisesti timp si desigur si energie. poti sa iti pui bagajele in cos, daca ai, nu mai trebuie sa mergi pe jos sau te chinui cu mijloacele de transport in comun
  • mergi la munca - iti tonifiezi muschii - economisesti bani - stai relaxat fara aglomeratie si agitatie 
  • iesi in weekend cu copii - va distrati, faceti si miscare si astfel aveti si o viata sanatoasa
  • te plimbi zilnic cate o ora - ajuta la concentrare si la musculatura

Diverse studii au ratat ca cei care folosesc zilnic bicicleta au o capacitate mai buna de concentrare, se pot gandi mai bine si dau un randament mai bun la locul de munca. Bicicleta iti tine mintea activa si nu doar corpul. Iti da o stare psihica buna, deoarece creierul nostru se relaxeaza in momentul in care trebuie sa faca alegeri simple, ne tine si focusati in anumite feluri, dar cel mai bun lucru este ca le putem face pe toate respirand aerul din jur.

In plus bicicleta poate sa fie folosita si la mijloc de distractie, poti sa mergi cu prietenii sua cu copii daca ai, cu intreaga familie, sa vizitati locuri din imprejurimile orasului in care locuiti. Puteti sa mergeti in locuri care usnt mai indepartate, la un picnic, la un camping, sa stati peste noapte cu cortul. Orice ati alege sa faceti, bicicleta este un mijloc de a trai, sanatos, economic, pentru ca singurul combustibil este energia noastra si deasemenea va ofera si un pic de adrenalina.

Chiar daca bicicletele reprezinta pentru multi dintre noi instrumentul de joaca al copilariei, ati fi uimiti sa observati cat de bine se poate introduce si in viata voastra de adult cu beneficii reale. Am observat ca in late tari oameni in varsta se plimba cu bicicletele destul de mult. Ei fac piata, merg la teatru, merg in parc, merg la munca sau la scoala cu bicicletele. In Olanda de exemplu am putut sa imi induc si eu aceatsa nevoie de a cirucla liber, fara sa depind de mijloacele de transport in comun, de o cheltuiala in plus, de programul si de aglomeratia autobuzelor. De fapt nu mi-am indus-o ci nevoia a venit firesc, a venit odata cu placerea de a observa de pe bicicleta tot ceea ce ma inconjoara, de a avea propriul transport, care imi ofera is sanatate.

La noi in Romania exista conceptia ca “te duci la munca cu bicicleta ca in santier” sau in constructii. daca vrei sa mergi la birou, fie ai o masina, fie mergi cu taxi sau cu microbuzul ca doar n-o sa rada lumea de tine. Insa este o preconceptie, caci la urma urmei bicicleta e mult mai utila si mult mai placuta decat restul. Am vazut tot in Olanda doamne sau domnisoare imbracate office, eleganta, fardate si mergeau frumusel pe bicicleta. Am vazut si batrane de peste 90 de ani care meargeau linistite la piata si isi umpleau cosurile. La noi abia daca vad vreun muncitor mergand la munca, in santier asa cum se zice sau tineri in parc ori copii in fata blocului. Ar trebui sa ptofitam mai mult de avantajele pe care ni le ofera tehnologia simpla si mult mai putin de restul complicatiilor care ne fac in cele din urma sa devenim niste roboti.

No comments:

Post a Comment