Cum ne alegem demachiantul?

Toate femeile stiu cat de important este sa te demachiezi seara de seara. Demachiantul pentru ochi si fata trebuie ales in conformitate cu tipul de piele si textura tenului.

In linii mari, majoritatea demachiantelor sunt inofensive in contact cu tenul, dar ingredientele conteaza. Mai scump nu inseamna neaparat mai bun, exista si produse accesibile pe care te poti baza, de aceea trebuie sa citesti cu atentie eticheta si sa alegi in functie de tipul tenului tau. Pe langa importanta ingredientelor, sensibilitatea unui ten face diferenta.

Daca ai tenul sensibil este recomandat sa eviti demachiantele cu alcool. De asemenea, daca ai ten sensibil, este recomandat sa te speli pe fata cu apa calduta dupa demachiere, deoarece multe produse de demachiere contin ingrediente active de curatare care raman in pori si ii blocheaza. Din blocarea porilor rezulta cosurile, iritatiile, acneea.

Daca ai un ten care sufera de cuperoza (zone de roseata si descuamare) trebuie sa folosesti produse fara parfumuri si fara alcool, fie sub forma de crema, fie lichide.

Daca ai tenul gras sau mixt opteaza pentru un demachiant ce contine acid salicilic sau peroxid de benzoil.

Pentru tenul uscat, deshidratat, este recomandat sa se aleaga un demachiant sub forma de crema sau o spuma de curatare care nu usuca tenul. Crema hidratanta aplica dupa demachiere este absolut importanta in cazul tenului uscat.

Pentru demachierea ochilor alege produse speciale care pot indeparta chiar si rimelul sau tusul de ochi rezistent la apa fara a fi nevoita sa freci prea mult zona foarte sensibila a ochiului.

Daca vrei sa te asiguri ca ai ales demachiantul potrivit, apeleaza la brandurile renumite. Vichy, Loreal, Garnier sau Weleda sunt doar cateva branduri de cosmetice care te ajuta sa te demachiezi corect si de calitate. Poti opta pentru achizitionarea de produse cosmetice dintr-o farmacie online, pentru ca ai siguranta ca beneficiezi de produse de calitate, de la branduri care se respecta.

No comments:

Post a Comment