4 motive pentru a nu investi intr-un salon de epilare definitiva SPL

Cat de rentabila este infiintarea unui salon de infrumusetare care sa ofere servicii de epilare definitiva SPL? Ei bine, raspunsul poate fi variabil in functie de destul de multi factori, insa in principiu, exista cel putin doua argumente pro si cel putin impotriva. Cele pro au la baza faptul ca metoda de care vorbim este una care nu provoaca dureri si care are caracter definitiv spre deosebire de toate celelalte metode de indepartare a parului. In schimb, cele contra sunt ceva mai numeroase si merita discutate ceva mai pe larg:
  1. faptul ca exista metode mult mai ieftine de epilare In Constanta, precum si in toate orasele mari ale Romaniei, metoda cea mai folosita de indepartare a parului este inca ceara.
  2. reticenta pentru metodele noi. Desi aparatele de epilare definitiva SPL nu sunt chiar noi in peisaj, ele intrand pe piata la sfarsitul anului 2008, multe dintre romance inca sunt reticente vis-à-vis de aceasta metoda. Ca atare, majoritatea folosesc fie epilatoarele clasice, fie recurg la crema sau la electroliza;
  3. pretul per sedinta este destul de mare. Daca tinem cont ca o sedinta de epilare SPL – in Constanta sau in saloanele de infrumusetare existente in oricare parte a tarii – pentru o zona simpla ca axila sau umerii depaseste 50 de Euro si ajunge pana la 290 de Euro pentru coapse+ gambe, atunci concluzia la care se poate ajunge e urmatoarea: pentru marea majoritate a romanilor, tarifele practicate sunt pur si simplu prea mari. Desi 90% vor fi clienti in orice salon, exista o buna sansa ca numarul lor sa nu fie suficient, chiar si in ciuda unei promovari facute cu cap.
  4. chiar si in conditiile unui randament bun, incasarile ar fi extrem de variabile, tocmai din cauza caracterului definitiv pe care acest tip de servicii il au. Practic, daca intr-un oras exista 500 de femei care doresc sa apeleze la astfel de servicii, ele o vor face, dupa care nu se vor mai intoarce la salonul respectiv decat o data pe an, pentru mentinere, sau poate nici atunci. Asadar, un salon axat strict pe oferirea unui astfel de serviciu nu e decat o afacere cu caracter sezonier, care nu poate rezista prea mult timp.
 a39844eb80ba76c

1 comment: