Masurile necesare pentru un transport de mobila fara probleme

Daca se poate anticipa timpul aproximativ de transport al mobilierului, este gata jumatate din treaba. Pentru ca este nevoie de timp pentru a se planifica intreaga relocare a bunurilor, criza de timp pentru aceasta sarcina poate insemna un dezastru. De exemplu, se poate face cu usurinta o rezervare in avans pentru compania de transport si alte servicii, deoarece acestea ar putea fi fi deja rezervate in aceasta perioada.

Se pot obtine reduceri semnificative daca pentru mutare si ambalare s-au facut unele plati in avans. Compania aleasa pentru mutare mobila ar trebui sa fie angajate dupa ce s-a efectuat o cercetare online si offline adecvata. Mai mult decat atat, acesta va salva clientul, de asemenea, de la problemele ivite in ultimul moment. Demontarea cu atentie se face pentru toate piesele de mobilier grele. Aproape fiecare element de mobilier modern poate fi usor atasat si detasat in orice moment.

Cele mai multe articole de mobilier sunt fixate cu suruburi sau in alt mod, astfel incat acestea sunt usor demontabile in vederea transportului. Ambalajele speciale pot fi necesare pentru piesele de mobilier scumpe sau cu valoare sentimentala. Cele mai delicate articole de mobilier sunt menite sa fie tratate in acest fel. De exemplu, masa din camera de oaspeti poate avea piese mari din sticla. Toate materialele de sticla ar trebui sa fie demontate cu grija si invelite cu ziare sau materiale groase care le acopera ori un ambalaj special, astfel incat sa ramana intacte si fara zgarieturi de-a lungul calatoriei lor. Pentru cei care sunt in miscare de-a lungul tarii si nu au un loc de depozitare pe parcurs, unele dintre aceste companii vor stoca bunurile, pentru o taxa, desigur. De exemplu, ele pot depozita marfurile pentru 90 de zile si apoi muta intr-un depozit permanent.

10 lucruri ciudate care te fac mai destept

Ateismul. Desi e o teorie controversata, legatura dintre IQ si religiozitate a fost studiata intensiv, atat in ceea ce priveste individul, cat si societatile. IQ-ul difera de la tara la tara. Tarile unde erau mai multi atei au avut un IQ mediu mult mai mare. Pentru ca relatiile sociale pot fi influentate de multi factori, s-au facut studii si pe indivizi. Un studiu din 2008 si-a propus sa analizeze legatura dintre inteligenta si credinta, religiozitate. Cand s-a pus problema inteligentei, ateii au avut scorurile cele mai mari, urmati de agnostici si liber cugetatori sau fundamentalisti.
Parul de pe corp. Parul de pe corp a fos pus in relatie cu gradul de educatie al barbatilor. Contrar asteptarilor, barbatii care au terminat o facultate sau erau studenti aveau mai mult par pe corp decat cei care lucrau la patron. Chiar si studentii care aveau note foarte bune erau mai parosi decat colegii lor mai putin inteligenti. Cercetarile s-au concentrat pe parul de pe piept dar si pe cel de pe spate, cele doua fiind corelate cu inteligenta oamenilor. Parul de pe corpul femeilor urmeaza sa fie studiat sistematic.

Fericirea. Odata, Ernest Hemingway a spus: „Fericirea la oamenii inteligenti este cel mai rar lucru pe care-l cunosc”. Evident, se gandea la oamenii inteligenti care au fost dusi intr-o lume mizerabila chiar de inteligenta lor (Hemingway s-a sinucis…). De aici si corelarea inteligentei cu starea de spirit. In trecut, IQ-ul mai mare era prezent la depresivi si la cei cu o stare de spirit foarte proasta, alterata. O cercetare din 2012 a lasat sa se inteleaga ca oamenii cu un IQ mai mic sunt mai nefericiti decat cei care sunt mai inteligenti. Si aici trebuie sa precizam ca e posibil ca anumite caracteristici asociate cu inteligenta sa fi influentat rezultatele.

Excentricitatea. Excentricitatea este o calitate foarte greu de masurat si definit. Este vazuta ca un comportament iesit din tipare privitor la normale sociale, care nu e neaparat rau pentru individ. Excentricitatea apare atat in lumea academica cat si in cea a intelectualilor creativi. Montaigne spunea la un moment dat ca „obsesia este izvor de geniu si de nebunie”-poate tocmai aceasta obsesie contureaza un excentric si-l doteaza cu inteligenta corespunzatoare.

Carcinomul bazo-celular

Carcinoamele bazo-celulare apar de obicei la persoanele de varsta mijlocie sau la batrani a caror piele a fost expusa constant la razele ultraviolete, pentru o perioada lunga de timp, de multe ori datorita muncii efectuate in aer liber. Cei care fac carcinom bazo-celular dezvolta acest tip de cancer de piele prin keratinita actinica (o leziune care apare in zonele afectate de soare). Din punctul de vedere al malignitatii, carcinomul este tratabil, pentru ca avanseaza foarte lent si metastazeaza foarte rar.

Se poate recunoaste datorita aspectului de nodul ulcerat si datorita vaselor de sange proeminente in umflatura. Leziunile apar de obicei pe fata, in zona obrajilor, urechilor, nasului, dar si pe scalp. Alte parti ale corpului care ar putea fi afectate sunt ceafa, umerii, spatele, gambele, mainile. Ele nu provoaca durere, se dezvolta foarte greu, asa ca, de obicei, bolnavii ajung la medic abia atunci cand leziunile se maresc si incep sa sangereze. Desi nu metastaziaza, deci nu sunt riscante pentru viata pacientului, trebuie retinut faptul ca aceste carcinoame pot desfigura persoana in cauza, datorita distrugerii structurilor interne ale organismului.

Carcinomul bazo-celular apare de trei ori mai des decat carcinomul spinocelular si poate avea diverse simptome, manifestate prin schimbari ale aspectului pielii: leziuni cu vase de sange ce au un aspect de panza de paianjen, pete rosii sangerande, leziuni mici care seamana cu nevii pigmentari, care isi modifica frecvent forma, culoarea si marimea, cicatrici, leziuni pruriginoase (care sangereaza si formeaza cruste). Mai multe informatii despre diversele tipuri de carcinoame puteti afla aici.

Cum se trateaza acest tip de cancer de piele? Excizia chirurgicala este printre cele mai folosite metoda, pentru ca ofera sanse crescute de vindecare; aici, limitele de siguranta sunt mult mai inguste decat la melanomul malign. Tumoarea primara este extrasa cu margini de 0,5 ? 1 cm de tesut sanatos.

Totusi, cea mai importanta terapie folosita pentru a trata carcinomul bazo-celular este electrodesicatia si chiuretajul lezional. Procedeul nu este complicat: leziunea sufera un chiuretaj, iar apoi electrodesicatia este utilizata pentru a indeparta si restul celulelor reziduale. Se mai foloseste si radioterapia, in zonele in care excizia chirurgicala ar desfigura tesutul (cum ar fi nasul, urechile, buzele, pleoapele). Eficacitatea radioterapiei este testata si recunoscuta, intrucat rata de vindecare depaseste 90%. Acest tratament se face in fiecare zi, timp de cateva saptamani, pentru a avea rezultate.

Chiar daca boala este vindecata, pacientii care au avut carcinom bazo-celular trebuie sa se autoexamineze constant si sa se prezinte la medicul dermatolog (o recomand pe Doamna Profesor Doctor Olga Simionescu, un specialist in tratarea cancerului cutanat, care opereaza cu aparate de ultima tehnologie la sediul clinicii Top-Derm Uni) la fiecare 6 luni, pe tot parcursul vietii, deoarece rata de recidiva este, de asemenea, destul de mare. Aproape 40% este procentul de sanse pe care il are un pacient sa dezvolte cel de al doilea cancer, intr-o perioada de 3 ani de la diagnosticarea initiala.

Nu mai da din cap la concertele rock. Favorizezi aparitia hematoamelor!

Pentru cine este rocker adevarat si simte rockul ca pe ceva organic, un concert cu formatia favorita poate fi cea mai buna relaxare dupa o saptamana de munca stresanta. Putini dintre cei care participa la astfel de concerte si isi manifesta empatia cu cei de pe scena prin miscari deosebit de violente, intr-o parte si in alta, ale capului stiu ca se expun unor pericole imense, cum ar fi aparitia hematoamelor-adica acumulari de sange ori in tesuturi, ori in organe.

Nemtii au descoperit ca un barbat de vreo 50 de ani care participase la un concert rock ce a avut loc anul trecut (2013) s-a trezit peste noapte cu un hematop aparut in zona cerebrala. Descoperirea a fost facuta de medicul sau de familie care l-a trimis sa-si faca o tomografie pentru a vedea despre ce e vorba-pacientul se plangea de dureri permanente de cap care deveneau din ce in ce mai insuportabile. Nefericitul rocker a trebuit sa treaca printr-o operatie riscanta, i s-a perforat craniul, i s-a scos sangele acumulat si i s-au dizolvat eventualele cheaguri. Riscul urias pe care barbatul a reusit sa-l depaseasca era ca hematomul sa-i apese pe creier si sa il paralizeze sau sa-i afecteze vederea, auzul, vorbitul sau orice alt simt care era legat de zona creierului unde aparuse problema. Mai mult, cercetatorii au avut chiar si un deces pe lista celor care s-au trezit cu hematoame de la datul din cap in timpul concertelor de rock. Mai grav este faptul ca simptomatica hematoamelor este foarte usor de confundat cu simplele migrene, intrucat trece dupa un timp si nu mai revine o perioada.

Tot datul din cap la concertele rock poate duce la fracturi la nivelul coloanei vertebrale, la aparitia unor sectionari ale unor anumite vene importante din corpul uman, cum e aorta. Si daca tot vorbim de datul din cap, trebuie sa stiti ca si miscarea pe verticala, sau cea „rotativa” adorata de rockerii adevarati pot cauza astfel de probleme deosebit de grave care te pot trimite pe masa de operatii.

Asigurati-va ca beneficiati de ajutorul unor adevarati profesionisti in materie de muzica de nunta si botez

Va pregatiti de unul dintre cele mai importante evenimente din viata dumneavoastra? Sunteti pe ultima suta de metri cu pregatirile de nunta si botez?

Asigurati-va ca, in materie de muzica (elementul cheie al oricarei petreceri), beneficiati de sprijinul unor adevarati profesionisti. Indiferent ca alegi un dj botez si nunta sau o formatie live, trebuie sa va asigurati ca serviciile propuse sunt unele de calitate. Inainte de toate, trebuie sa va orientati catre specialisti cu experienta, catre dj-ii sau formatii live care au in portofoliul lor numeroase evenimente.

Recomandarile din partea prietenilor si cunoscutilor va pot fi de folos in alegerea celor mai buni in materie de muzica de petrecere. A doua varianta prin care poti gasi adevarati profesionisti in materie de muzica de petrecere este Internetul.

Online, te poti bucura de o oferta variata, precum si de informatii detaliate privind portofoliul si recomandarile anumitor dj sau formatii de muzica pentru nunta.

Daca esti din Bucuresti, nu duci lipsa de profesionisti in materie de muzica de petrecere. Poti gasi un dj in Bucuresti sau o formatie live care sa-ti asigure succesul petrecerii de nunta sau de botez. Bucurestiul este orasul cu cea mai mare oferta de specialisti in materie de muzica de petrecere, insa dj-ii sau formatiile de muzica de petrecere din Bucuresti se pot deplasa si in alte orase, in functie de disponibilitatea lor.

Daca ai gasit dj-ul potrivit nevoilor tale sau formatia live care raspunde solicitarilor tale in materie de gusturi muzicale, ca sa te asiguri ca totul va decurge ca la carte, este indicat sa-i asculti macar o data in cadrul unui eveniment de acest gen. Astfel, vei avea ocazia sa vezi atmosfera petrecerii, sa vezi reactiile invitatilor, sa analizezi playlist-ul si sa vezi daca acesta se ridica la nivelul asteptarilor tale. Playlist-ul nu este o problema, intrucat daca discuti cu cei care se vor ocupa de muzica, veti gasi impreuna piesele muzicale ce vor face senzatie pe durata intregii petreceri.

Indiferent de numarul de invitati, o petrecere de nunta sau de botez trebuie sa fie completa si unicat. Muzica face diferenta si da acel aer autentic si vesel petrecerilor. O muzica buna inseamna o petrecere reusita, inseamna distractie si buna dispozitie. Asociata cu un meniu ca la carte, muzica este cea raspunzatoare de succesul unui eveniment.

Termeni des folositi pe Internet si originile lor mai putin cunoscute

Cookies. De vreo doi ani incoace, toate siteurile importante pe care le accesam afiseaza un mesaj evidentiat corespunzator prin care ne anunta ca respectivul portal foloseste niste „cookies” pentru a ne asigura o experienta mai buna si mai adaptata gusturilor noastre. Originea cuvantului „cookies” e destul de incerta. Cookies-urile HTTP stocheaza datele userului care acceseaza un site mijlocind schimbul de informatii dintre un website si un browser (programul cu ajutorul caruia „rasfoim” Internetul, WWW-ul, cele mai cunoscute fiind Firefox, Chorme, Opera, Safari). Prin cookies pot fi salvate date „sensibile” precum parole, preferinte ale userului, date de logare. Folosirea acestui cuvant pentru a denumi aceste actiuni provine, se pare, de la „fortune cookies”, acele gustari unde gasim un biletel cu o predictie. Programatorii de la inceputuri trebuie sa se fi gandit la similaritatile cu prajiturele delicioase, insa asta e doar o presupozitie, nimic care sa aiba o dovada clara.
Hotmail. Acum, toata lumea utilizeaza serviciul de e-mail de la Google, sau poate de la Yahoo, insa Google e regele serviciilor moderne. Pe vremuri, cand Gmail nici macar nu exista la nivel de concept, cei de la Microsoft, care aveau intaietate in mai toate sectoarele vietii noastre, au lansat primul serviciu global de e-mail, numit Hotmail (daca toti sunt morti dupa Gmail, eu, personal, folosesc si astazi Hotmail pe care il ador pentru multe functionalitati care sunt superioare celor oferite de Gmail). Numele provine de la co-fondatorul sau,  Sabeer Bhatia, care, in goana dupa gasirea unui nume potrivit pentru noul serviciu lansat, a decis sa-l numeasca Hotmail pentru simplul fapt ca avea in compozitia sa literele HTML, un limbaj fundamental al paginilor web si al structurii lor, codului. De fapt, numele original era HoTMaiL, daca va mai aduceti aminte. Si daca tot suntem la nume, sa amintim si ca Google vine de la „googol” scris gresit, cu trimitere la cat de multa informatie putea indexa si oferi noul motor de cautare. Googol este numarul 1 urmat de 100 de zero. Spre deosebire de el, Bing nu a fost nicio greseala. Microsoft a decis ca Bing este un nume memorabil, scurt, usor de scris, imitand zgomotul auzit atunci cand ai descoperit ceva sau cand ai luat o decizie-cu trimitere poate si la sah si cronometrul care e actionat periodic de jucatori. Numele seama izbitor si cu Bingo, ceea ce se striga in general cand ceva e gasit sau realizat (in genul Evrika!).

Prin lume cu masina

Care sunt avantajele inchirierii de masini mai ales atunci cand banii tai sunt limitati si de ce modele de masini poti sa beneficiezi, sunt intrebari uzuale atunci cand vine vorba despre Sibiu auto, mai ales pentru ca orasul in sine este un centru turistic si pentru ca multi oameni vor sa vada si marginile Sibiului si nu numai orasul in sine.

Orasul este splendid insa marginile, zonele rurale au farmecul lor, au propria lor esenta care nu se termina niciodata si preferabil ar fi sa le vedeti chiar pe timp de primavara. Cu siguranta ca foarte multi oameni isi doresc sa mearga prin lume cu masina si sa vada toate frumusetile naturii, sa ia parte la miracolul vietii si sa traiasca liber, fie ca este vorba despre orase sau ca este vorba despre locuri pustii, totul trebuie vazut in viata, sa profitam cat de mult putem. Iar vacanta cea mai potrivita sau calatoria cea mai buna incepe cu o masina incapatoare. Avand in vedere ca bagajele se aduna mereu, tot mai multe de fiecare data, atunci cand vine vorba de plecare, mai ales daca sunt multe doamne sau domnisoare care merg in concediu, cu siguranta masina nu trebuie sa lipseasca. Cu trenul este destul de dificil sa te deplasezi si cu microbuzul la fel insa daca ai o masina este perfect. Nu numai ca nu vei depinde de programul pe care mijloacele de transport in comun il au, insa ai sansa sa iti alegi tu pe ce drum sa mergi si sa vezi ceea ce iti place. Asa nici nu vei mai sta in aglomeratie, si nici nu va trebui sa suporti obiceiurile altor oameni care cu siguranta ca iti sunt total necunoscuti.

Prin urmare, ca sa poti trece de toate aceste obstacole trebuie sa alegi un serviciu auto, de inchiriere in cazul in care nu ai o masina personala si asa poti ajunge in lume, sa vezi ce locuri iti doresti tu.

Androizi-cititori de prompter, viitorul televiziunii?

A devenit deja un simbol al televiziunii moderne in Romania. Francezii au facut chiar un reportaj despre ea, au fost interesati sa o cunoasca si sa petreaca o zi alaturi de ea. Vorbim despre Andreea Esca, desigur, cea mai faimoasa prezentatoare de stiri din Romania, „robotelul” cititor de prompter care nu da gres niciodata-ma rog, aproape niciodata, ca doar e om si ea.

Un japonez care i-a placut sa se joace cu robotii de-a mama natura a reusit sa implementeze de curand prototipul unui robot care ar putea-o inlocui-o intr-un viitor apropiat pe Andreea Esca, citind stirile de pe un prompter fara probleme. Desi e departe de a fi perfect si nu prea seamana a om-iti dai seama imediat ca e android, o papusica vorbitoare de statura unui om, androidul cititor de stiri ar putea deveni o realitate a zilelor noastre. Japonezii deja sunt deja inebuniti dupa roboti, adolescentii si tinerii avand prietene virtuale androizi-cu toate ca nu e deloc sanatos sa fii prieten cu o bucata de plastic, tesut aproape uman si multe circuite si fire… Kodomoroidul a fost prezentat la Tokio de un profesor al Universitatii din Osaka, unde a demonstrat ce poate: a prezentat celor prezenti doua stirute simple, fara greseala. Daca testul a decurs bine cu acest android-desi buzele nu s-au miscat-, acesti robotei se cam incurca la combinatiile de cuvinte complicate (cum ar fi in romana Sase sasi in sase saci-un om poate pronunta corect cu putin efort, un robot nu). Pe langa experimentul cu cititul de stiri, profesorul „trasnit” a avut si un scop ascuns: acela de a testa cum percep oamenii un robot aparut in fata lor care prezinta stiri. Si nu s-a oprit aici: in trecut, si-a creat o copie fidela, tot android, si a pus-o sa vorbeasca in locul lui la o conferinta-androidul era exact ca un om si avea aceleasi reactii-respira cand mai tare, cand mai incet, clipea, avea mimica, gestica.

Interesant ar fi daca cineva s-ar gandi, nu stiu daca nu a facut-o deja, sa inventeze si un android care sa iti conduca masina, sa aiba grija, de exemplu, de cei cu epilepsie, cu boli rare care ii fac sa lesine pe strada sau pentru cei orbi, care sa inlocuiasca catelusii geniali care-i ajuta pe nevazatori. Ar fi niste lucruri mai utile decat roboti care prezinta stiri sau se maimutaresc pe o scena…

Cartilajul de rechin in lupta cu osteoporoza

Multe dintre femei au senzatia ca nu trebuie sa-si faca griji in legatura cu sanatatea oaselor lor decat atunci cand imbatranesc... Si gresesc! Adevarul este ca femeile de toate varstele trebuie sa faca tot ce le sta in putinta pentru a-si mentine oasele puternice de-a lungul vietii. Milioane de femei in intreaga lume au deja osteoporoza sau se confrunta cu riscul de a face aceasta boala, asa ca nu strica niciodata sa ne protejam din timp organismul. Iar pentru oase asta inseamna mai mult calciu si vitamina D, o viata fara tigari si alcool sau alte obiceiuri nesanatoase, si in schimb multa activitate fizica, fie aceasta chiar si mers pe jos.

Analizele care testeaza densitatea oaselor sunt si ele foarte utile, la fel ca si tratamentele care contribuie la construirea masei osoase. Un astfel de tratament renumit in intreaga lume pentru efectele sale benefice impotriva osteoporozei este cel cu Cartilaj de rechin.

Osteoporoza este o boala de oase in care scaderea densitatii osoase conduce la slabirea si fragilizarea oaselor. Osteoporoza apare cu precadere la femei in perioada post-menopauza, dar nu este o boala exclusiv a acestei categorii de varsta, ci ea poate aparea si la barbati cu varsta ridicata, sau la persoane care au trecut prin perioade prelungite de administrare de medicamente.

Osteoporoza afecteaza toate oasele din organism, slabindu-le si facandu-le mult mai predispuse la rupere. Cu toate acestea, riscul cel mai mare de leziuni sau fractura apare la sold, incheieturi si coloana vertebrala. Atunci cand afecteaza coloana, osteoporoza poate cauza o serie intreaga de probleme grave, iar fracturile in zona aceasta pot aparea la activitati dintre cele mai comune, cum ar fi urcatul pe scari sau ridicarea de obiecte nu neaparat extrem de grele. Iata de ce protejarea oaselor si administrarea de suplimente care sa le redea starea naturala este vitala pentru pacientii cu risc de osteoporoza sau pentru cei care au fost diagnosticati cu aceasta boala.

Cartilajul de rechin este un complex de colagen (in proportie de 40%), glucozaminoglicani, aminoacizi, dar si nutrienti precum calciu, fosfor si condroitin sulfat A, B si C. Toate aceste componente active, in mod deosebit colagenul si calciul, sunt vitale in formarea oaselor, iar acesta este si motivul pentru care Cartilajul de rechin poate fi un sprijin important in remedierea problemelor osoase asociate cu osteoporoza.

Cum functioneaza el, efectiv? Colagenul si aminoacizii mentin elasticitatea tesuturilor, vindeca leziunile superficiale ale pielii, vindeca rupturi de ligamente sau de tendoane, si in acelasi timp intineresc pielea si tesutul conjunctiv.
Pe de alta parte, mineralele existente in Cartilajul de rechin - calciu, fosfor, magneziu, potasiu, zinc, fier, crom, mangan si siliciu sunt foarte importante pentru intinerirea si functionarea celulelor, muschilor, oaselor si articulatiilor.
In plus, Cartilajul de rechin s-a dovedit in timp a avea si proprietati anti-inflamatoare, esentiale pentru persoanele suferind de artrita reumatoida, dar si pentru persoanele aflate in recuperare dupa tratamente articulare sau osoase. De asemenea, Cartilajul de rechin poate stimula mecanismele imune si previne eventuale modificari degenerative premature.

Foarte mult s-a vorbit si despre faptul ca acest supliment minune care este cartilajul de rechin este un inhibator tumoral. Aceasta capacitate a sa se explica prin faptul ca are anumiti compusi care inhiba formarea vaselor de sange care hranesc tumorile, impiedicand astfel sangele sa ajunga la o eventuala tumora canceroasa si inhiband astfel cresterea acesteia si chiar micsorand-o.

„Scari” stiintifice de masurare cu totul iesite din comun

Scara Palermo si Torino. O simpla vizita in Arizona la Craterul Meteoritului poate sa ne dea cateva explicatii despre cat de devastatoare poate fi o coliziune a Pamantului cu un asfel de obiect ceresc. Insa ce probabilitate exista ca maine sa fim loviti de un asteroid si ce pagube se vor produce, asta ne poate spune doar scara Palermo si

Torino. Scara Palermo Technical Impact Hazard a fost pusa la punct pentru a putea categorisi, prioritiza un potential impact care ar ameninta Terra-minus 2 inseamna ca evenimentul nu ar trebui sa ne preocupe, intre minus 2 si 0 trebuie sa ne facem oarecare griji si sa avem grija. Scara Torino nu face altceva decat comunica publicului riscul asociat cu o viitoare apropiere de Terra a unui asteroid sau a unei comete. Are valori de 0 si 10 si masoara energia generata de un posibil impact si cat de probabil este sa se intample un eveniment neplacut. Scara Palermo e folosita mai ales pentru a cuantifica in detaliu nivelul de grija alerta fata de un viitor potential impact, dar si pentru a determina riscul pus de evenimente marcate cu 0 pe scara Torino. Morala celor doua scari: chiar si o scara stiintifica poate produce oportunitati infinite de a crea o noua scara pentru a o numi dupa diferiti indivizi.
Scara Bortle. Daca te muti de la oras la tara, vei vedea lumini stralucitoare pe cer si „stele” sclipitoare, insa parca mai multe ca la oras. Insa v-ati intrebat cate stele puteti vedea pe cer daca este intuneric perfect? Yale Bright Star Catalog este un index de catalogari ale stelelor vizibile cu ochiul liber, care au o magnitudine mai mare de 6.5 si mai luminoase decat 9.110 stele. Numarul celor vizibile depinde de unde te afli pe glob-emisfera sudica sau nordica, dar si de poluarea luminii. Aici intervine Scara

Bortle. Cu noua trepte, Scara Bortle masoara luminozitatea cerului noptii si a stelelor dintr-un anumit loc. Scara a fost lansata in 2001 de John E. Bortle si era destinata astronomilor amatori, permitandu-le sa compare intunecimea locurilor de observatie.

Cum te ajuta un fotoliu cu masaj

De multe ori cand avem nevoie de liniste, oricat de lipsit de zgomote ar fi locul in care ne aflam, cert este ca nu linistea ne face mereu sa fim relaxati. De multe ori este indicat sa sa folosim diverse fotolii masaj, care sa actioneze exact in zona in care trebuie pentru ca la final rezultatul sa fie unul bun. Totusi,  oamenii mizeaza pe fotoliile cu masaj mai ales in cazul in care au un loc de munca la birou sau in cazul in care trebuie sa se pregateasca pentru anuimite competitii.

Pentru sportivi insa este mult mai dificil deoarece ei au nevoie de o pregatire mult mai mare, iar atunci cand isi relaxeaza muschii, trebuie sa foloseasca metode mai complexe. Cum te ajuta insa un fotoliu cu masaj? Este foarte simplu. Sa spunem ca stai in casa toata ziua si ai chef sa citesti o carte sau reviste sau ziare ori pur si simplu sa stai pe internet, sa navighezi pe diverse pagini online. Poti astfel, daca ai un fotoliu cu masaj sa faci si ceva relaxant pentru creier, insa sa beneficiezi si de relaxarea muschilor corpului, sa te destinzi in totalitate. Un fotoliu cu masaj nu te ajuta numai in aceasta privinta, ci iti poate tonifia si muschii in cazul in care are mai multe programe si poate sa fie setat, iar pentru cei care vor sa se axeze numai pe o anumita parte a muschilor, exista si aceasta posibilitate, deoarece cu cat investesti mai mult intr-un fotoliu cu masaj cu atat ai mai multe optiuni.

Chiar daca unii prefera sa mearga la sala, se pare ca fotoliile cu masaj tot au un foarte mare avantaj, si anume faptul ca nu ne consuma mult timp, ne ofera confort si multe posibilitati de a ne urma si hobby-urile putin mai statie.

Calutii pe litoral

Razvan Popescu este unul dintre putinii oameni pasionati de biologia marina si de speciile pe cale de disparitie. Inca de cand era copil, el si-a dorit sa ajunga ca celebrul Jacques -Yves Cousteanu. Dorinta lui de a ajunge explorator a fost atat de mare, incat din clasa a V-a a inceput sa studieze aprofundat biologia, iar in timpul liceului a explorat plajele Marii Negre, insotit de un grup infiintat de el insusi.
Cea mai mare realizare a lui Razvan Popescu a fost faptul ca a reusit sa readuca calutii de mare pe litoralul romanesc. Acest proiect de repopulare cu caluti de mare a durat zece ani, dar Razvan nu s-a dat batut.
In prezent, biologul Razvan Popescu a inceput explorarea intregii lumi. Este foarte dedicat acestui proiect, in momentul de fata ajutand delfinii. El va calatori din sudul Africii pana in nordul Siberiei si este numit si omul la puterea a 5-a.

Cum ne alegem demachiantul?

Toate femeile stiu cat de important este sa te demachiezi seara de seara. Demachiantul pentru ochi si fata trebuie ales in conformitate cu tipul de piele si textura tenului.

In linii mari, majoritatea demachiantelor sunt inofensive in contact cu tenul, dar ingredientele conteaza. Mai scump nu inseamna neaparat mai bun, exista si produse accesibile pe care te poti baza, de aceea trebuie sa citesti cu atentie eticheta si sa alegi in functie de tipul tenului tau. Pe langa importanta ingredientelor, sensibilitatea unui ten face diferenta.

Daca ai tenul sensibil este recomandat sa eviti demachiantele cu alcool. De asemenea, daca ai ten sensibil, este recomandat sa te speli pe fata cu apa calduta dupa demachiere, deoarece multe produse de demachiere contin ingrediente active de curatare care raman in pori si ii blocheaza. Din blocarea porilor rezulta cosurile, iritatiile, acneea.

Daca ai un ten care sufera de cuperoza (zone de roseata si descuamare) trebuie sa folosesti produse fara parfumuri si fara alcool, fie sub forma de crema, fie lichide.

Daca ai tenul gras sau mixt opteaza pentru un demachiant ce contine acid salicilic sau peroxid de benzoil.

Pentru tenul uscat, deshidratat, este recomandat sa se aleaga un demachiant sub forma de crema sau o spuma de curatare care nu usuca tenul. Crema hidratanta aplica dupa demachiere este absolut importanta in cazul tenului uscat.

Pentru demachierea ochilor alege produse speciale care pot indeparta chiar si rimelul sau tusul de ochi rezistent la apa fara a fi nevoita sa freci prea mult zona foarte sensibila a ochiului.

Daca vrei sa te asiguri ca ai ales demachiantul potrivit, apeleaza la brandurile renumite. Vichy, Loreal, Garnier sau Weleda sunt doar cateva branduri de cosmetice care te ajuta sa te demachiezi corect si de calitate. Poti opta pentru achizitionarea de produse cosmetice dintr-o farmacie online, pentru ca ai siguranta ca beneficiezi de produse de calitate, de la branduri care se respecta.

Inventatori aproape necunoscuti si inventiile lor minunate

Edward Nairne si guma de sters (radiera). Prima radiera a fost vanduta de un optician si inginer englez pe nume Edward Nairne. Edward a descoperit aceast idee geniala din greseala-voia sa foloseasca niste firimituri de paine sa stearga urmele lasate de pasta de pix insa in mana i-a „aterizat” o bucata de cauciuc. Dupa ce a vazut cat de bine sterge guma din cauciuc a inceput s-o vanda la scara larga. In acelasi an, chimistul englez Joseph Priestly a descoperit aceleasi proprietati minune ale cauciucului. Priestly a numit de fapt cauciucul guma de sters sau radiera, vazand ca poate face sa dispara si urmele de creion. Pentru ca radierele miroseau urat si erau perisabile, in 1839, Charles Goodyear a adaugat sulfura, „vulcanizand” guma de sters. In 1858, primele radiere au fost puse in capatul creioanelor, insa Hymen L. Lipman a fost cel care a asociat ambele produse-creion si radiera. Astazi, mai exista unele radiere din arborele de cauciuc, insa multe dintre ele sunt din materiale sintetice precum butadiena sau stirena.
Robert A. Chesebrough si vaselina. Robert Chesebrough, un chimist de doar 22 de ani, a fost cel care a descoperit faimoasa inventie. Dupa ce a renuntat la jobul sau cam scarbos-sa extraga kerosen din sperma de balena, Robert a calatorit pana in Titusville, Pennsylvania, pentru a cerceta petrolul, o descoperire revolutionare la acea vreme. El a ramas socat cand a vazut ca muncitorii isi puneau pe rani si arsuri o substanta lipicioasa si urat mirositoare numita Rod Wax, asa ca a luat materialul pentru a-l cerceta. Asa ca a distilat uleiul, ramanand doar cu substa lipicioasa. Din 1870, Chesebrough si-a vandut produsul sub numele de Vaselina. Ca sa-i demonstreze proprietatile terapeutice, el se ardea sau se ranea in public si punea vaselina pe rani; ba chiar lua o lingura plina de vaselina dimineata, zilnic, pentru a beneficia de proprietatile sale terapeutice.

Costuri cat mai reduse pentru inchirieri auto

Inchirierea unei masini nu este un demers complicat, in principiu regulile fiind foarte simple si neexistand loc de complicatii. Si totusi, exista cateva ponturi pe care o persoana care isi petrece o mare parte din timp in masini inchiriate ajunge sa le invete, avand astfel posibilitatea de a evita fie probleme legate de bani, fie probleme legate de desfasurarea contractului cu firma de inchirieri pentru care se opteaza.

Prima si cea mai importanta regula este aceea ca se pot obtine preturi mai bune prin formularul de rezervare a masinii online. Mai ales daca ne referim la masini inchiriate de pe aeroport, este mult mai simplu, mult mai ieftin si mai ales mult mai economic din punct de vedere al timpului sa faceti inchirierea online. Spre exemplu, la rentbucuresti.ro  dureaza numai cateva minute sa gasiti masina potrivita (mai ales ca parcul de masini este perfect pus la punct, iar preturile sunt foarte accesibile) si sa faceti o rezervare pentru data si locul dorit.

Un punct la care cei care nu se pricep foarte bine la inchirieri auto pierd sume ceva mai mari de bani sunt asigurarile auto. Poate nu ar strica sa va asigurati ca nu platiti asigurari suplimentare, ci doar pe cele neaparat necesare.
Companiile de inchirieri constituie intotdeauna un depozit de garantie pe cardul clientului in cazul in care automobilul inchiriat este avariat, pierdut, furat, etc. Daca vorbim doar despre avarii acestea se constata intr-un termen de maxim 30 de zile de la data inchirierii, timp in care garantia va fi blocata pe cardul clientului. Pentru a va asigura ca la final nu vi se pun in carca daune sau avarii de care nu sunteti responsabil, asigurati-va ca faceti, la rdicarea si la returnarea masinii, cateva poze concludente care mai tarziu v-ar putea scoate din situatii limita.

Atentie la taxele sau penalizarile ascunse. Verificati sumele percepute daca varsta soferului este mai mica decat cea pentru care se fac inchirieri standard, pentru returnarea masinii cu rezervorul gol, pentru returnarea in alt loc si la alta ora, taxa pentru al doilea sofer etc.

Conceptii gresite despre Linux

Linux este doar pentru invatacei, neinitiati. Cat se poate de fals. E opusul chiar. Daca ai curiozitatea sa compari interfata Windows cu cea Linux, vei observa ca interfata Linux e mult mai intuitiva si mai buna decat cea de la Windows. Faza buna este ca Linux e mai stabil, nu ai nevoie de antivirus, nu are asa multe erori ca Windows-ul si este foarte usor sa umbli prin el si sa configurezi diferite chestii precum o placa de retea sau una video, sa zicem. Linux nu e compatibil cu software-ul Windows. Depinde. Poti sa citesti e-mail-urile, sa scrii in aplicatii open-source exact cum e Microsoft Office, uneori chiar ai instrumente de lucru mai rapide si raspunsuri mai bune ale input-urilor. Multe programe din Linux sunt gratuite si sunt poate mai bune decat cele cu bani din Windows. Insa extensii precum .exe, de exemplu, nu pot fi „vazute” de Linux, asa ca s-a inventat un programel numit Wine, care permite rularea de aplicatii Windows sub Linux- se instaleaza si apoi orice program din Windows poate fi instalat fara probleme in Linux. Nimeni nu utilizeaza Linux. Gresit total. Asa credeam si eu pana acum vreo sase ani, cand Windows-ul era Alfa si Omega pentru mine. Dar am descoperit Linux si comunitatea lui extraordinara si am vazut ca e folosit poate mai mult decat Windows-ul-pentru PC-uri, servere, de catre marile companii etc. Mai mult, cam tot WWW-ul (World Wide Web) se bazeaza pe Linux si software-ul GNU-serverele sunt formatate cu Linux, multi useri renunta la Windows si licentele, erorile, virusii lui pacatosi si isi instaleaza Linux/Ubuntu sau variante ale sale-Lubuntu, Kubuntu, Xubuntu-, e mai ieftin si exista suport pe termen lung si update-uri foarte dese-cele importante din 6 in 6 luni, iar cele „de suport” cam din 3 pana la 7 zile. Linux nu are suport tehnic. Cum am zis si mai sus, gresit. Aici ai de ales: platesti sau nu. Daca nu platesti te bazezi pe forumuri, unde gasesti absolut orice vrei, daca vrei cu plata, sunt compania ca Red Hat sau Canonical, care te ajuta contra cost.

Iarna vine cu reduceri la haine

Ori ca alegem o tinuta eleganta, ori ca alegem o tinuta sport, fie ca dorim sa iesim in evidenta sau sa ne imbracam mai lejer, mai simplu, fiind de regula o persoana modesta, cert este ca trebuie sa alegem ceva care sa ni se potriveasca de cele mai multe ori. Cand vorbim insa de potrivire inseamna si ca ne cunoastem foarte mult si stim cu adevarat ceea ce vrem. Exista multi oameni care de fapt se mint singuri si nu stiu ce li se potriveste cu adevarat.

Cate fete nu am vazut pe strada cu culori stridente si imbracaminte lipsita de gust, insa acestea dau dovada de incredere in propria persoana, pentru ca au curajul sa iasa in evidenta intr-o asemenea maniera. Desigur ca nu trebuie sa generalizam deoarece la urma urmei fiecare persoana are propriul sau stil, iar gusturile sunt indiscutabile asa cum si moda trebuie sa fie. Iarna totusi vine cu reduceri atat la haine simple, elegante cat si la cele mai excentrice pentru persoane rebele, impulsive, deci anotimpul rece aduce diversitate si nu numai. Iarna vine si cu promotii incredibile, iar daca nu ati  ajuns sa le cunoasteti, atunci intrati pe ihaineonline.ro ca sa puteti lua la cunostinta toate ofertele de care aveti nevoie pentru a va imbraca cu stil. Costume, rochii vaporoase, pulovere catifelate sau pufoase, pe toate la gasiti aici si cu cele mai mici preturi.

Reducerile de sezon nu au loc la produse de calitate scazuta ci la cele mai bune articole vestimentare care sunt gata sa va cucereasca si sa va invaluie in caldura atat la propriu cat si la figurat. Iar daca aveti nevoie de indrumari atunci simtiti-va liberi sa alegeti intre sfaturile si recomandarile pe care le primiti si la prezentarea fiecarui produs in parte, atat in imagini cat si in scris.

Inventatori aproape necunoscuti si inventiile lor minunate

Louis Reard, inventatoarea bikinilor. In 1946, doi francezi au reinventat costum de inot. Jacques Heim, un designer de la Cannes, a gandit pentru prima data costumul de innot din doua bucati, numindul „Atome” dupa numele atomului in franceza. Ca sa-si promoveze inventia, Heim a inchiriat un avion care scria pe cer si a scris: „Atome… cel mai mic costum de baie”. Louis Reard, un designer de automobile, la numai trei saptamani de la inventia lui Heim, a venit cu o alta idee geniala. El a unit doua triunghiuri inversate cu ajutorul unei ate. El si-a numit inventia „bikini”, dupa locul de testare atomica de la Bikini Atoll. Cum europencele erau reticente sa imbrace un costum asa „despuiat”-costumul de baie era format dintr-un tip de maiou si un sort care acoperea mare parte din picioare-Reard a apelat la o dansatoare exotica, Micheline Bernardini si a lansat noul model la o piscina din Paris. In America nu a fost primit cu bratele deschise-bikini-ul, sa revolutia sexuala a permit pana la urma expunerea senzuala in public, mai ales la femei. Sloganul lui Reard era: „mai mic decat cel mai mic costum de baie”. Si nu era costum de baie tip bikini daca nu putea fi tras printr-un inel de casatorie.

Aquilino Cosani si mingea medicala. Contrar denumirii sale, „Swiss ball”, mingea medicala a fost inventata in 1963 de catre un italian, un producator de plastic pe nume Aquilino Cosani. La inceput, inventia sa a fost o jucarie care purta numele de „Gymnastik” si era facuta din vinil. Medicii Dr. Elseth Kong si Mary Quinton din Elvetia au folosit jucaria lui Cosani pentru a stimula refacerea neurologica la nou-nascuti si copii care au suferit o paralizie cerebrala. Mergand pe aceeasi idee, un alt terapeut elevetian, Susan Klein-Vogelbach a folosit aceasta terapie si la adulti in ortopedie si pentru refacerea spatelui persoanelor care au suferit operatii sau contuzii. Dr. Joanne Posner-Mayer a vazut mingea magica in Copenhaga si a luat-o acasa, in America. Asa mingea lui Cosani a ajuns si in America…